22 Haziran 2015 Pazartesi

Bilgisayarım açılıyor fakat beş dakika içinde tekrar kapanıyor

Sorun : 


Bilgisayarım normal bir şekilde hiç bir hata vermeden açılıyor ama kısa zaman sonra yine hiçbir hata vermeden kapanıyor.

Çözüm :

Böyle bir sorunun muhtemel sebebi işlemcinin aşırı derecede ısınmasından kaynaklanıyor olmasıdır.
İşlemci ısındığında bilgisayar kendini kurtarmak için otomatik olarak kapanıyor.
İşlemcinizin ısınmasının bir çok sebebi olabilir örneğin İşlemci fanının çalışmıyor olması dolayısıyla fan çalışmadığında işlemci kendini soğutamaz ve bilgisayarınız kapanır.
Eğer işlemci üzerindeki fan çalışıyor ama bilgisayarınız halen kapanıyorsa işlemci ve fan arasındaki    TERMAL MACUN artık işini yapmıyor demektir.TERMAL MACUN kurumuş olabilir.
Bu durumda yapılacak işlem çok basittir.Bilgisayar parçaları satan bir yerden küçük paket TERMAL MACUN almaktır.Eğer tek kullanımlık alacaksanız küçük paketi tercih edin,işinizi görecektir.Ama daha sonrada veya başka bilgisayarda da kullanırım derseniz büyük boyları mevcuttur.Fiyatlarıda gayet ucuzdur.
Şimdi yapacağınız işlem şöyle bilgisayarınızı kapatın.Elektrikle bütün bağlantısını kesin.İşlemci üzerindeki fanı çıkartın.Fanın alt kısmındaki kare veya yuvarlak bölüme (fana göre değişir) ve işlemdi üzerindeki metal bölüme macunu yayarak sürün.Dikkatli bir şekilde işlemci fanını tekrar yerine takın dikkatli olun çünkü çıkarttığınız fanın ana karta montajını sağlayan tırnaklar çok hassastır kırıldığında veya eğildiğinde yerine montajı oldukça zor olacaktır.Eğer fanı tam olarak yerleştiremediğiniz takdirde ise fan işlemciyi soğutmayıp sorununuz devam edecektir.Bunun için fanın tırnaklarına çok dikkat edin ( tecrübe ile sabittir).
İşlemci fanını doğru şekilde taktıktan sonra bilgisayarınızı tekrar çalıştırın sorunun yok olduğunu göreceksiniz.İşinizi kolaylaştırmak için birde resimlere bakın.



                                     SAYGILARIMLA



               

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder